Je bent hier:  Home  /  Semmy

Semmy

In Nederland krijgen jaarlijks ongeveer 125 kinderen te maken met een hersentumor. Hiervan is circa 2/3 een glioom, oftewel per jaar krijgen ongeveer 80 kinderen een glioom in de hersenen. Circa 15% van de hersentumoren bij kinderen is een hersenstamtumor (DIPG / ponsglioom), ongeveer 18 gevallen per jaar.

Iedereen weet dat er diverse grote fondsen in Nederland zijn die geld inzamelen voor onderzoek tegen (kinder)kanker. Maar is ook bekend dat deze fondsen alleen onderzoek financieren als resultaten op handen zijn?

Oftewel voor onderzoek dat nog in de beginfase staat wordt vrijwel geen geld ter beschikking gesteld.
Ondanks bovengenoemde getallen, is hersenstamkanker (DIPG / ponsglioom) relatief zeldzaam. Deze zeldzaamheid zorgt ervoor dat het voor de farmaceutische industrie niet interessant is om wetenschappelijk onderzoek te steunen.
Helaas betekent dit wel dat er elke 2 a 3 weken in Nederland een kind overlijdt vanwege een hersenstamtumor, in Amerika overlijdt er bijna dagelijks een kind aan een hersenstamtumor (DIPG / ponsglioom).

Daarom is het noodzakelijk dat er geld bijeen wordt gebracht om deze verschrikkelijke ziekte te kunnen behandelen. Met uw geld kunnen er onderzoeken starten en als er resultaten te verwachten zijn, kunnen er fondsen aangevraagd worden bij de grote fondsenwervers.

Hoe meer onderzoeken er opgestart worden, hoe meer kans op succes.

Download Gabriellas Liet voor minimaal 1 euro en draag uw steentje bij aan Stichting Semmy.

Downloaden kan via onderstaande iTunes link of Bandcamp.

Lukt het niet om via bovenstaande links het lied te downloaden, maak dan minimaal 1 euro over naar rekeningnummer: 12.92.93.741 o.v.v. Semmy en uw emailadres. U ontvangt Gabriella's Liet dan als mp3 in uw mailbox. 

Gabriella's Liet - Single - Gezina van der ZwaagBestel het debuutalbum 'Kontrast'

Bestel het debuutalbum 'Kontrast'

CD Bestellen

Copyright 2011-2012 Gezina van der Zwaag | Fotografie: Jan de Vries | Ontwikkeling website: Basticom