Je bent hier:  Home  /  In de media  /  Goede solistenkeuze bij De Bazuin

Goede solistenkeuze bij De Bazuin

Leeuwarder Courant, 11 februari 2008

Plaats: Gereformeerde Kerk, Oenfsjerk.
Gebeurtenis: 21ste Valentijnsconcert brassband De Bazuin o.l.v. Klaas van der Woude.
Medewerking: esbassist Steve Sykes uit Engeland. Belangstelling: 350 personen. Herhaling: 16 februari.

OENTSJERK - Brassband De Bazuin weet als geen ander hoe zijn Valentijnsconcert moet klinken om het tot een succes te maken. Leerlingen van ROC Friese Poort weten dat nog niet. Door het leerproject om het concert op beeld te registreren, hadden publiek en muzikanten nogal wat last van pratende cameramensen en regie. Ergerlijk, want het leidde af van de muziek waar de liefhebber voor was gekomen. Na de pauze was het euvel verholpen.

De Bazuin kreeg 'Music for Battle Creek' in het begin van de avond niet van de grond. De band moest hard werken en klonk (te) scherp. 'Valley of the Pinios' klonk daarentegen adembenemend, met een fraai gedoseerde muzikaliteit en een dito flow. Ook het 'Standing somewhere in the shadows' was een pareltje.

In de Toccata e Fantasia' bleef het dak ternauwernood op haar plaats vanwege de spierballentaal van de roodhemden. Geen wonder dat de band volgend jaar de overstap maakt naar De Lawei, want een gehoorbeschadiging ligt op de loer.

De band heeft een goede hand bij de keuze van de solisten. Topbassist Steve Sykes doet het altijd goed bij het publiek. Zijn grappen en grollen gecombineerd met het surplus aan overwicht op zijn instrument leiden tot muzikale hoogstandjes. Zijn fraaiste bijdrage was de toegift: Monti's 'Czardas'.
Met Gezina van der Zwaag als lokaal afgestudeerd zangtalent sloeg De Bazuin ook al een boppeslach. Zij heeft een loepzuivere stem die bij verschillende genres past. Uitsmijter was haar Fryske vertaling van 'Gabriella's Song' uit de film 'As it is in heaven'. Zeer fraai.

Door: ALË NICOLAI

Bron: Leeuwarder Courant

Bestel het debuutalbum 'Kontrast'

Bestel het debuutalbum 'Kontrast'

CD Bestellen

Copyright 2011-2012 Gezina van der Zwaag | Fotografie: Jan de Vries | Ontwikkeling website: Basticom